Calvin Klein, Paris Headquarters

We collaborated with artist Sterling Ruby to transform a 19th-century interior into the new Paris Headquarters for Calvin Klein, establishing the creative direction under Raf Simons in Europe.

hallway lined with dark blue curtains and flowers on reception desk
Sterling Ruby artwork suspeneded from vaulted Parisian ceilings of showroom

Originally housing the Ministry of Posts and Telegraphs, the historic 1840’s cast iron structure is still visible in the supports of the vaulted ceilings that span over the 18,180 GSF-showroom expanse. Used to exclusively present the women’s and men’s seasonal runway collections in Paris, the two-floor space is an immersive environment.

Sterling Ruby artwork, and paint splattered walls in Calvin Klein Paris showroom
tables and chairs, Calvin Klein collection, and Sterling Ruby artwork in Paris showroom

Gallery-like installations of Ruby’s work include large objects suspended from the ceilings and his signature hand-painted splattered canvas wraps the entirety of the showroom as wallpaper. A reflective epoxy floor and the original cast-iron structure create a neutral gray backdrop, amplifying the intensity of the artwork and clothing, as well as the expanse of the space.

sterling ruby sculptures in the center of Calvin Klein Paris showroom in front of high 19th-century windows
sterling ruby mobile and sculpture below a vaulte ceiling and between two opposite mezzanine levels

Wrapped with the same painted canvas, the mezzanine appears to float. Suspended above its dark blue carpet are smaller mobiles and sculptures punctuating displays of accessories elevated on pedestals. Two staircases were reconfigured entirely to create an elegant circulation between the lower level and mezzanine. In addition to these spaces, the project included back of house areas and a pantry.

shoe displayed on custom formica pedestals with Sterling Ruby mobiles between vaulted ceilings and a deep blue carpet in mezzanine level
view of expansive space below a vaulted ceiling and through sterling ruby mobiles from mezzanine level

Straightforward in programming, the design transformed a historic 1840s interior into a modern creative experience.