Princeton University, School of Architecture

At Princeton University, our renovation and expansion of the existing 1963 building transforms the School of Architecture’s by strengthening its connection to the surrounding campus and opening the school to the university community.

Glazed Princeton School of Architecture three story addition on a sunny day
transparent School of Architecture entry illuminated at night

The project transforms relationships within the School of Architecture itself, linking the two-story south wing, where administrative offices and library are located, to the studios and classrooms in the three-story north wing. Making use of residual space between the wings, the addition contains a new lobby, student lounge, and elevator wrapped by a cantilevered steel plate stair.

double height lobby and stair through the entry glass
student standing at the end of transparent glazed multipurpose space
hallway through addition to administrative wing

Renovations throughout the existing building address new program requirements such as a digital fabrication lab, life safety, and accessibility while preserving elements such as the open concrete stair serving the studios.

  • detail of fritted glass from interior stairwell
    Fritted glass provides solar shading while allowing views between the building and the surrounding campus.
  • student passing through walkway
  • staircase landing looking to third floor lounge and fritted glass on the right
model fabrication lab
The project included the renovation of spaces throughout, including workshops.

The curtain wall’s ceramic frit patterns relate to the proportions of the existing building and provide solar shading on the south and west exposures.

student descends stairs behind fritted glass façade